Voetbal

Excelsior degradeert na vijf jaar weer uit de eredivisie

Excelsior is na rechtstreekse degradant NAC de tweede voetbalclub die uit de eredivisie degradeert. Thuis kwamen Excelsior woensdagavond niet verder dan 1-1 tegen RKC. RKC won vorige week in Waalwijk met 2-1, en gaat dus door naar de finale van de play-offs. Het is voor het eerst in vijf jaar dat Excelsior degradeert naar de eerste divisie. RKC, dat achtste werd in de eerste divisie, speelt om promotie naar de eredivisie tegen Go Ahead Eagles. Dat won bij FC Den Bosch met 1-0. De eerste wedstrijd in Deventer was in 2-2 geëindigd. Eredivisieclub De Graafschap plaatste zich ten koste van Cambuur voor de andere finale in de play-offs. In Doetinchem won de thuisploeg met 2-0, na de 1-1 in Leeuwarden. De Graafschap strijdt met Sparta, dat TOP Oss versloeg, om een plaats in de eredivisie. (NRC)