Thuiskok

Risotto met geitenkaas

Een hoofdgerecht dat misschien ingewikkeld lijkt, maar dat u in drie kwartier op tafel zet. Verwarm de oven voor tot 160 graden. Snijd vier asperges met een dunschiller in flinterdunne plakjes en zet opzij. Leg de rest van de asperges in een ovenschaal met een klein beetje bouillon of water en een snuf zout. Dek af met aluminiumfolie, zet in de oven en laat ze achttien tot twintig minuten langzaam garen. Verwijder de laatste vijf minuten de folie. Haal de asperges uit de oven en houd warm. Breng intussen de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en houd warm. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Fruit de ui en knoflook al omscheppend in drie tot vier minuten. Bak de rijst al roerende op hoog vuur mee tot de korrels glazig zijn. Roer er de geraspte venkel door. Blus af met de witte wijn en schenk er een paar soeplepels bouillon bij. Roer voortdurend en voeg zodra de vloeistof is opgenomen wat bouillon toe. Herhaal tot de risotto in vijftien tot twintig minuten beetgaar is. Haal de pan van het vuur en klop er voorzichtig de boter en tweederde van de kaas door. Meng er de aspergeplakjes en de zeekraal of lamsoren door. Rasp er de nootmuskaat boven. Garneer met de in de oven gegaarde asperges, de overige kaas en zwarte peper.