Ov-staking 28 mei

Ook vervoer Utrecht, Gelderland staakt mee voor beter pensioen

Ook in Utrecht en Gelderland gaat het streekvervoer staken voor een beter pensioen op 28 mei. Dat meldden de bonden FNV en CNV woensdag. De streekvervoerders in de twee provincies hadden zich als enige nog niet aangesloten bij de 24-uursactie. Dit betekent dat nu bijna het gehele openbaar vervoer platligt die dag. Eerder hadden ook NS en de stadsvervoerders in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag aangekondigd te staken. Vakbonden CNV, FNV en VCP hielden op 18 maart al een actiedag voor een goed pensioen. Daar deden toen zo’n 40.000 mensen aan mee. Toen legden werknemers van NS en stadsvervoerders ruim een uur het werk neer in de ochtendspits. Ook in de bouw en de metaalsector werd gestaakt. Door de schietpartij in een tram in Utrecht moest die actiedag voortijdig afgebroken worden. (NRC)