Thuiskok

Asperges met kreeftjes

Dit lijkt een klassiek gerecht. Maar door de toevoeging van kreeftjes, kokkels, en wat zuur van citroen, zeewier en sinaasappel is het toch net een ander gerecht dan u gewend bent.

Breng in een kleine steelpan 50 ml. water aan de kook. Klop er van het vuur af in delen de boter door. Schep er de citroenrasp en -sap en het zeewier door. Breng op smaak met zout en peper. Houd de botersaus warm. Snijd de kreeftjes over de lengte doormidden en maak het lijfje schoon. (Gebruik je liever langoustines, verwijder dan eerst met een satéprikker het darmkanaal.)

Verhit een eetlepel boter in een koekenpan. Bak de kreeftjes met de opengesneden kant naar beneden in twee minuten rondom krokant en net gaar. Haal ze uit de pan en voeg de venusschelpen toe. Schenk er drie eetlepels heet water bij. Bak kort tot ze openen en stoom ze nog even met een deksel op de pan.

Leg de aspergetips in een stoompan of stoommandje. Stoom ze afgedekt boven een pan met een laagje kokend water in vijf tot tien minuten beetgaar. Verdeel de kreeftjes over vier voorverwarmde diepe borden en leg er de aspergetips en venusschelpen bij. Verdeel de zilte botersaus, takjes bronze venkel en sinaasappelrasp over het gerecht.