Podcast

De angst voor de mug

Ze houden ons wakker, hun beten leveren jeukende bulten op en ze zijn ziekteverspreiders. Waar zijn muggen eigenlijk goed voor? Genetische modificatie biedt misschien mogelijkheden om de mug uit te roeien. Maar moeten we dat wel willen?

Zika, malaria en Chikungunya: behalve jeukende bulten kunnen muggen ook infectieziekten overbrengen. En ook in Nederland komen tropische muggen voor. Moeten we al alarm slaan? En kunnen we de mug niet beter uitroeien? In deze aflevering van Onbehaarde Apen vertelt medisch redacteur Sander Voormolen alles over muggenbeten en de ziektes die ze kunnen veroorzaken, en breekt biologieredacteur Gemma Venhuizen een lans voor de mug.

Luister ook de alevering van Onbehaarde Apen over de toekomst van insecten: Waar gaat het heen met onze insecten?.