Blauw aura op gevoelige plaat

Wekelijks brengt fotograaf Folkert Koelewijn de mensen in beeld die van anderen helpen hun werk maken.

Foto Folkert Koelewijn

Marieke Espinoza (55) fotografeert aura’s. Ze wéét ook veel van de energie die mensen uitstralen, zonder dat ze dat zelf door hebben. Op beurzen, maar bijvoorbeeld ook tijdens bedrijfsevenementen, registreert haar camera het elektromagnetisch veld van mensen en zet die trillingen om in kleuren. Het resultaat: een foto van hun aura.

Zo’n foto zegt onder andere iets over je karakter, stelt Espinoza. Laatst ging ze bijvoorbeeld langs bij Rijkswaterstaat, en zag daar vooral veel violetblauw. „Dat staat voor een ingetogen, onderzoekend karakter, betrouwbaarheid en kennis.” Daar herkenden veel medewerkers zich in.

Actuele vacatures

Meer vacatures

Uitgelichte artikelen

Meer artikelen