Thuiskok

Sandwich asperge avocado

Wie zegt dat asperges alleen goed zijn voor het diner of in een salade? Ze zijn ook heerlijk om te serveren bij de lunch, zelfs op brood. Hier worden ze gecombineerd met avocado en zelfgemaakte groene mayonaise.

Verwarm de oven voor tot 185 graden. Maak de asperges schoon en snijd de wat dikkere exemplaren over de lengte doormidden. Leg de asperges op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er de olijfolie op en bestrooi gelijkmatig met een theelepel zeezoutvlokken en een draai met de pepermolen. Rooster ze acht tot tien minuten in de oven en laat iets afkoelen.

Maak ondertussen de groene mayonaise. Pureer de mayonaise en de groene kruiden met een staafmixer grof. Schep er de geraspte komkommer door en breng op smaak met de tabasco, limoensap en -rasp en een snuf zout naar smaak.

Toast de sneetjes brood in een broodrooster krokant. Besmeer alle sneetjes met een lik van de groene mayonaise. Leg op iedere snee toast een halve avocado in plakjes. Schep er de geroosterde asperges en de aspergescheuten op. Strooi er de rozenblaadjes en chilivlokken overheen.