Bestuursfunctie

Na twintig jaar Ajax wordt Jeroen Slop commissaris KNVB

Jeroen Slop neemt bij de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB de plaats in van Erik Mulder. Slop is nu nog financieel directeur van Ajax, een functie die hij meer dan twintig jaar heeft gehad. Slop maakte in december al bekend bij de Amsterdamse club te vertrekken. Mulder maakte een kleine twee jaar deel uit van de raad van commissarissen in Zeist. Halverwege juni begint hij als voorzitter van de raad van commissarissen van FC Groningen. De algemene vergadering betaald voetbal moet nog wel instemmen met de voordracht van Slop. Kort na de beursgang van Ajax in 1998 trad Slop in dienst als financieel directeur. Over dit seizoen zal Ajax waarschijnlijk een recordomzet boeken van ruim 200 miljoen euro, waarvan ongeveer 90 miljoen door de succesvolle Champions League-campagne. (ANP, NRC)