Basketbal

Golden State voor vijfde keer op rij naar NBA-finale

De basketballers van Golden State Warriors hebben voor het vijfde opeenvolgende jaar de finale van de NBA bereikt. De regerend kampioen won in de finaleserie van de Western Conference ook het vierde duel met Portland Trail Blazers en brachten daarmee de eindstand in de best-of-seven op 4-0. De overwinning van de Warriors kwam tot stand na verlenging: 119-117. Golden State is de eerste club die zich vijf keer op rij voor de finale van de Noord-Amerikaanse competitie plaatst sinds Boston Celtics, dat van 1957 tot en met 1966 finalist was. De Warriors troffen in de eindstrijd telkens Cleveland Cavaliers en behaalden de titel in 2015, 2017 en 2018. Dit jaar wordt de tegenstander een andere ploeg; Milwaukee Bucks en Toronto Raptors strijden nog om het kampioenschap van de Eastern Conference, de Bucks leiden met 2-1. (ANP)