Autosport

Fernando Alonso rijdt definitief niet mee in ‘Indy 500’

De Spaanse autocoureur Fernando Alonso doet komende zondag definitief niet mee aan de Indianapolis 500. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 ging niet in op het aanbod van McLaren, dat hem aanbood een stoeltje bij een ander team te kopen. Alonso had zich in een auto van McLaren niet weten te kwalificeren voor de ‘Indy 500’ maar gaf direct aan dat hij niet de plaats wil innemen van een coureur die op eigen kracht een startplaats heeft verdiend. Alonso ziet zo zijn kans op de ‘Triple Crown’ – winst in de 24 uur van Le Mans, de Grote Prijs van Monaco en Indianapolis 500 – voorlopig vervliegen. Dat McLaren ontbreekt bij de Indy 500, waar het in de jaren zeventig drie keer zegevierde, wordt beschouwd als een van de grootste mislukkingen in de lange historie van de belangrijkste autorace in de Verenigde Staten. (AP)