Wielrennen

Primoz Roglic slaat keihard toe in tweede tijdrit van Giro

Primoz Roglic heeft zondag op indrukwekkende wijze de tijdrit over 34,8 kilometer in de Ronde van Italië gewonnen. De Sloveense renner van Jumbo-Visma, die een week geleden ook de eerste tijdrit won, was elf seconden sneller dan de Belg Victor Campenaerts. Bauke Mollema werd derde, op één minuut van de ritwinnaar. Roglic staat nu tweede in het klassement, op 1 minuut en 50 seconden van de Italiaan Valerio Conti die de roze leiderstrui behield.

Een perfecte tijdrit, zo noemde ploegleider Jan Boven van Jumbo-Visma het optreden van zijn kopman. Roglic pakte meer dan 3 minuten op de Brit Simon Yates, vooraf ook beschouwd als een van de kanshebbers voor de eindzege in de Giro. „Na 15 kilometer zag je al dat hij een goed tempo had. Primoz heeft het goed ingedeeld”, zei Boven. „De tijdverschillen zijn groter dan gedacht. Het gat met Yates is heel groot. Dit is heel sterk.”

Mollema zag in de tweede individuele tijdrit van de Giro zijn goede vorm bevestigd. De kopman van Trek-Segafredo had „de hele week” al een goed gevoel. „Het heeft alles te maken met een goede voorbereiding en goede vorm. Dan kan ik ook goede tijdritten rijden. Ik sta er goed voor”, zei Mollema over zijn twaalfde plaats in het klassement. Hij staat op 3.45 minuut van de roze trui en is de best geklasseerde Nederlander. (ANP)