Robben

Nóg een Duitse titel met Bayern

Foto’s Reuters, EPA en AP

Het zit er bijna op voor Arjen Robben, in München. Komend weekeinde speelt de aanvaller in Berlijn nog de finale om de beker, tegen RB Leipzig. Maar zaterdag werd hij in zijn afscheidswedstrijd voor het publiek van Bayern nog maar eens kampioen van Duitsland. Het was zijn achtste titel in dienst van Bayern, de club die hij tien jaar diende. Alleen in 2011 en 2012 moest hij met Bayern de titel aan Borussia Dortmund laten.

In 2010, 2013, 2014 en 2016 pakte Robben met Bayern de Duitse ‘dubbel’ (titel en beker). Hij nam – net als teamgenoot Franck Ribéry – in stijl afscheid van München, met een doelpunt, zijn 99ste in competitieverband. Bayern versloeg Eintracht Frankfurt met 5-1.

Robben kondigde in januari aan dat dit zijn laatste seizoen bij Bayern is.

Hij werd ook kampioen in Nederland (met PSV in 2003), Engeland (in 2005 en 2006 met Chelsea) en Spanje (met Real Madrid in 2008). Hij overtrof vorig jaar al Johan Cruijff, door voor de elfde keer in zijn carrière landskampioen te worden. Zaterdag volgde de twaalfde titel. Robben bezorgde Bayern in 2013 de zege in de Champions League met een goal in de finale tegen Dortmund.