Natuur

Wolvenpaar op de Veluwe is al een paar maanden samen, met kans op welpen

Foto Wolven in Nederland

Aan de noordkant van de Veluwe is voor het eerst een wolvenpaar vastgelegd op beeld. Uit onderzoek naar uitwerpselen bleek eerder dit jaar al dat de twee dieren vermoedelijk samen waren. Uit een foto die eind april is gemaakt blijkt dat de twee dieren nog steeds een paar vormen, bevestigt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging zondag. De foto is niet goed genoeg om vast te stellen of de wolvin drachtig is. De kans op welpen in Nederland is volgens de Zoogdiervereniging „nog steeds aanwezig, maar vooralsnog afwachten”. Op het beeld is het achterste dier het mannetje, herkenbaar door zijn iets bredere kop. Ook is het gebruikelijk dat bij een patrouille het vrouwtje leidend is. Bij de jacht neemt de reu de leiding. (NRC)