Gewapende groep doodt 11 mensen in bar in Brazilië

De schietpartij vond plaats in de deelstaat Pará, waar de Braziliaanse regering begin dit jaar militairen heeft ingezet om de veiligheid te bevorderen.

Buurtbewoners troosten elkaar buiten de bar waar de schietpartij plaatsvond.
Buurtbewoners troosten elkaar buiten de bar waar de schietpartij plaatsvond. Foto Claudio Pinheiro/AFP

Een gewapende groep heeft in een bar in de stad Belém in het noorden van Brazilië zondag elf mensen doodgeschoten. Het gebeurde in een arme wijk in de deelstaat Pará, die bekendstaat vanwege drugshandel. Dat meldt persbureau Reuters.

Lees ook: Brazilië zet leger in tegen geweldsgolf

Bij de aanval zijn vijf mannen en zes vrouwen dodelijk getroffen. Eén persoon raakte gewond. De zeven bendeleden kwamen met auto’s en motoren gemaskerd aan bij de bar. Over de beweegredenen van de gewapende groep is niets bekend. Er zijn vooralsnog geen arrestaties verricht.

De aanval vond plaats in de buurt Guamá, een van meest gewelddadige buurten van Belém. De Braziliaanse regering zette begin dit jaar driehonderd militairen in om het geweld in de regio tegen te gaan. In de eerste drie maanden van dit jaar vielen er in de deelstaat Pará 756 doden door geweld.