dreigingsniveau

Defensie hervat trainingsmissie van zestig militairen in Irak

De Nederlandse trainingsmissie in Irak is zondag weer hervat. Het werk van de zestig militairen werd een week geleden stilgelegd vanwege een verhoogd dreigingsniveau. Inmiddels is dat beeld bijgesteld en heeft de internationale coalitie waar Nederland deel van uitmaakt besloten dat de trainingen weer verder kunnen, meldt het ministerie van Defensie. De beslissing om het werk op te schorten volgde na dagen van opgelopen spanningen in de regio tussen de VS en Iran. Washington hield rekening met mogelijke aanvallen gesteund door Iran op Amerikaanse doelwitten. Hoewel er geen aanwijzingen waren dat coalitiepartners direct gevaar liepen, besloot ook partnerland Duitsland het trainingswerk voorlopig stil te leggen. Berlijn hervatte de missie een paar dagen geleden. (NRC)