Schrijnende docu over gescheiden drieling

Bij ieder nieuw brokje informatie in Three Identical Strangers valt je mond verder open; de opbouw vol onverwachte wendingen is grotendeels de kracht van de documentaire. Centraal staat de eeneiige drieling Bobby, Eddy en David, die werden geadopteerd door drie verschillende gezinnen. Op hun 19de komen ze toevallig achter elkaars bestaan. Wat vrolijk begint, wordt een schrijnend relaas over onmenselijke psychologische experimenten en een hartverscheurend inkijkje in de gevolgen van adoptie. De film simplificeert vaak, waardoor veel vragen openblijven – zoals over de rol van het adoptiebureau. Desalniettemin zorgen de bizarre feiten voor een confronterende kijkervaring.

Film: documentaire
Three Identical Strangers Regie: Tim Wardle. In: 65 bioscopen

●●●●●