Manchester City pakt unieke ‘treble’ na winst FA-Cupfinale

Watford werd met 6-0 weggespeeld. Nooit eerder gingen alledrie de Engelse competitieprijzen naar één en dezelfde club.

De spelers van Manchester City vieren feest in Wembley, na het winnen van de FA Cup, de derde prijs dit seizoen.
De spelers van Manchester City vieren feest in Wembley, na het winnen van de FA Cup, de derde prijs dit seizoen. Foto Daniel Leal-Olivas / AFP

Manchester City heeft een week na de landstitel ook de FA Cup gewonnen. De kampioen was in de finale op Wembley veel te sterk voor Watford: 6-0.

Raheem Sterling scoorde driemaal. Hij is de tweede speler met drie doelpunten in een finale van de FA Cup achter zijn naam, na Stan Mortensen die in 1953 driemaal scoorde voor Blackpool tegen Bolton Wanderers (4-3). David Silva, Kevin De Bruyne en Gabriel Jesus troffen eenmaal doel voor de ploeg van trainer Pep Guardiola. Daryl Janmaat bleef de hele finale op de bank bij Watford.

City won dit seizoen ook al de League Cup en de Engelse Supercup. Het was voor het eerst dat alle nationale prijzen in Engeland naar één club gingen. City was in eigen land oppermachtig maar werd in de kwartfinale van de Champions league uitgeschakeld door Tottenham Hotspur.

City evenaarde de grootste uitslag ooit in een finale van de FA Cup. Op 18 April 1903 haalde Bury uit tegen Derby Country: 6-0. Guardiola trad in de voetsporen van Louis van Gaal, die als eerste trainer de Spaanse, Duitse en Engelse beker won.

(ANP)