‘Ik hou me vaak niet aan het lijstje’

Francis Talahatu, managementassistent en net 50 geworden, slaat haar slag bij het vleesvak met schnitzels en braadsticks. „Drie keer een pakket vlees voor 8 euro, mooi meegenomen.”

Had u die al in de folder gezien of bekeek u de aanbiedingen pas in de winkel?

„Ik kijk altijd pas in de winkel. Ik maak wel een lijstje voordat ik ga, maar daar houd ik me vaak niet aan. Dan zeg ik tegen de kinderen dat ik bieten ga halen, maar kom ik met bami thuis, bijvoorbeeld als dat in de aanbieding is. Het is altijd een verrassing wat we uiteindelijk eten.”

Wat eet u graag?

„We eten voornamelijk Moluks-Indisch. Zelf zou ik het liefst elke dag rijst hebben, maar als de kinderen het zat zijn eten we weer een keer aardappelen. Ik let wel op of er niet te veel suiker in zit, mijn dochter van 16 kijkt daar ook naar – en naar de calorieën.”

Ik zie ook wat ingrediënten voor een salade.

„Ja, ik heb wat sla, komkommer, smeltjus en slasaus, dat laatste is best ouderwets. Daar doe ik thuis nog tomaatjes, stukjes kaas en eieren door.”

En heeft u dan graag de goede merken?

„Dat verschilt. Nu heb ik wel Croma en Gouda’s Glorie en ook de koffie moet wel Douwe Egberts zijn. Je betaalt dan wat meer, maar je hebt echt wat lekkers in huis. Maar voor groenten of vleeswaren maakt het me dan weer niet uit. Kaas haal ik altijd van de markt, dat is het lekkerst.”