Brexit

Onderhandeling May-Corbyn klapt

Oppositieleider Jeremy Corbyn is uit de Brexit-onderhandelingen met premier May gestapt. Volgens Corbyn zijn de onderhandelingen „tot het uiterste gevoerd” maar worden de twee het niet eens. Toen de gesprekken zes weken geleden startten, waren de verwachtingen al niet hooggespannen. Jeremy Corbyn wil liever nieuwe verkiezingen, terwijl Mays positie te verzwakt is om een stabiele onderhandelingspartner te zijn. Nu zal de regering waarschijnlijk aan het Lagerhuis gaan vragen wat het wel als Brexit-oplossing ziet zitten. Volgens Corbyn hebben hij en premier Theresa May „een groot gat niet kunnen overbruggen”, zo schrijft hij in de brief aan de premier. Ook bekritiseerde de Labour-leider May en haar regering: „De positie van de regering is nog instabieler geworden. Het gezag is nog verder afgebrokkeld.” Labour blijft open voor nieuwe voorstellen die de Brexit-impasse kunnen doorbreken. (NRC)