finale opnieuw

Uitslag van Russische versie van The Voice Kids beïnvloed door bots

Bots die met driehonderd telefoons dertigduizend belletjes pleegden en achtduizend sms-berichten verstuurden. Dit offensief zou zijn ingezet om The Voice Kids in Rusland te beïnvloeden zodat de dochter van een bekende popster het laatste seizoen van de talentenjacht zou winnen. De Russische staatszender Pervyj kanal, die het programma uitzendt, heeft donderdag bekendgemaakt dat de uitslag wordt geannuleerd en dat de finale opnieuw moet. Kijkers waren verbaasd toen de elfjarige Mikella Abramova eind april met 56,5 procent van de stemmen het zesde seizoen van de Russische The Voice Kids won. Veel commentatoren vonden haar rivalen beter. Het meisje is de dochter van de Azerbeidzjaanse miljonair en zakenman Jan Abramov en de bekende popster Alsou. (NRC)