Thuiskok

Ricottabeignets

Cottage cheese made ??from cow's milk in a typical Italian form
Cottage cheese made ??from cow's milk in a typical Italian form

Als het ouderlijk huis zich vroeger vulde met de geur van beignets, was dat een vrolijke dag. Ik deed dan altijd met een gulzige grijns de keukendeur open om de geur helemaal op te snuiven en rond mijn moeder te dartelen tot ze klaar was. Deze zeppole di ricotta komen uit de Campania streek.

Doe alle ingrediënten behalve de olie en de 60 gram suiker in een grote kom en meng (met je handen of een handmixer) snel tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.

Verdeel dan het deeg in stukjes van 35 gram. Rol elk stukje met je vingers uit tot een rolletje en vorm er een lus van. Verwarm de arachideolie in een frituurpan tot 180 graden. Frituur de zeppole met vier tegelijk. Keer na een minuut. Blijf regelmatig keren tot ze licht goudbruin zijn. Haal met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Doe de fijne suiker in een bakje. Wentel de zeppole als ze nog warm zijn erdoor. Als je vindt dat ze dan te zoet worden, kun je er ook voor kiezen om er een beetje poedersuiker over te strooien.