Huldiging

34ste titel voor Ajax

Foto Simon Lenskens

Voor het eerst in acht jaar huldigden Ajax-supporters donderdagmiddag hun club in het centrum van Amsterdam. Het Museumplein was volgens gemeente en politie om 16.00 uur vol. Volgens de organisatie bevonden zich zo’n honderdduizend fans op het omheinde terrein. De huldiging verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Ajax sleepte woensdag de landstitel in de wacht en won eerder de KNVB-beker. Bovendien plaatste de club zich op een haar na voor de finale van de Champions League. De vrouwenploeg van Ajax, die dit seizoen de beker won, werd ook gehuldigd. Rond 16.45 uur betrad het elftal van Erik ten Hag het podium. Aanvoerder Matthijs de Ligt droeg het 34ste landskampioenschap op aan Abdelhak Nouri, die voor zijn hartfalen met rugnummer 34 speelde.