In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Tienduizenden voetbalfans vierden donderdagmiddag het kampioenschap van Ajax. De ploeg werd gehuldigd op het Museumplein in Amsterdam.
Foto Simon Lenskens
Migranten wachten buiten het asielzoekerscentrum van McAllen, in de Amerikaanse staat Texas. De grenspost wordt bewaakt door de U.S. Border Patrol. Migranten die de Verenigde Staten in willen, moeten zich hier melden. Rond de grenspost is een geïmproviseerd kampement ontstaan - volgens Amerikaanse media is de situatie er, onder meer voor kinderen en onbegeleide jongeren, erbarmelijk.
Foto Loren Elliott / Reuters
In Beijing werd deze week een festival gehouden voor Aziatische cultuur. Daaraan deden performers uit China, Zuid-Korea en Japan mee. Deze dansers traden op in het Nationale Stadion van Beijing, ook wel 'het Vogelnest' genoemd.
Foto Roman Pilipey / EPA
De Britse kroonprins Charles begroet gasten bij een officieel tuinfeest bij Buckingham Palace.
Foto Victoria Jones/AP
In Cannes komen sinds maandag filmliefhebbers, -critici en -makers bij elkaar voor het vermaarde filmfestival. De film 'Les Miserables' neemt deel aan de competitie, de cast verscheen woensdag op de rode loper.
Foto Eric Gaillard / Reuters
Balinezen nemen een bad tijdens Banya Pinaruh, een reinigingsritueel, op het Indonesische vakantie-eiland Bali.
Foto Sonny Tumbelaka / AFP
Indiase militairen slaan voertuigen kapot die staan geparkeerd bij de campus in Srinagar, de zomerhoofdstad van het door India gecontroleerde deel van Kashmir. Studenten hadden een demonstratie georganiseerd vanwege de verkrachting van een jong kind. Dinsdag was de derde dag van betogingen, die aanhielden ondanks het optreden van overheidstroepen, die traangas inzetten. De demonstranten gooiden stenen naar de ordetroepen.
Foto Dar Yasin / AP
Vrouwen smijten aardewerken waterkruiken tegen de grond tijdens een protest bij het gemeentekantoor van Ahmedabad. In de West-Indiase deelstaat Gujarat heerst droogte: er is niet genoeg water voor de landbouw of om te drinken.
Foto Amit Dave / Reuters
Volgende week is het zeventig jaar geleden dat Duitsland zijn Grondwet kreeg. De ‘verjaardag’ werd donderdag al door parlementariërs gemarkeerd met een speciaal debat in de Bondsdag, waarbij ook bondskanselier Angela Merkel aanwezig was.
Foto Odd Andersen / AFP
In Teslić, in Bosnië en Herzegovina, staan de voetbalvelden onder water. Begin deze week leidde hevige regenval tot overstromingen in het noorden en midden van het land.
Foto Dado Ruvic / Reuters
Zuid-Soedanese vluchtelingen zijn per bus naar de grens met buurland Congo gebracht; ze zijn te zien in de achteruitkijkspiegel van het voertuig. De vluchtelingen werden opgevangen in een kamp bij de plaats Biringi. Sind begin dit jaar zijn gevechten tussen de regeringstroepen van Zuid-Soedan en rebellengroepen in het land toegenomen. Duizenden mensen hebben inmiddels hun toevlucht gezocht in Congo.
Foto John Wessels / AFP
Een maand nadat een grote brand de spits van de Notre-Dame verwoestte, wordt hard gewerkt aan de restauratie van de monumentale Parijse kathedraal. In de tussentijd zijn beschermende netten opgehangen in het gat in het dak.
Foto Philippe Lopez / AFP
Een betoger houdt een fakkel vast bij een protest in de Albanese hoofdstad Tirana. De demonstratie in de buurt van het parlementsgebouw liep maandag uit op een confrontatie tussen de actievoerders, die het aftreden van de regering eisen, en de oproerpolitie. De betogers gooiden vuurwerkbommen naar de agenten.
Foto Visar Kryeziu / AP
Indiase meisjes zoeken verkoeling in Kanha Fun City, een groot waterpark in de stad Bhopal. In Centraal-India valt de zomer tussen maart en juli. Vlak voor de moesson lopen liggen de temperaturen tussen de 38 en 45 graden.
Foto Sanjeev / Gupta
Een beveiliger houdt de wacht bij de Hughes-vleugel van JFK International Airport in New York, waar woensdag een nieuw hotel werd geopend. Het hotel is gevestigd in het TWA Flight Center, de voormalige vertrek- en aankomsthal van het internationale vliegveld. De terminal werd in 2001 gesloten en wordt dus in gemoderniseerde vorm opnieuw in gebruik genomen.
Foto Timothy A. Clary / AFP