Opinie

De winnende Spitzenkandidaat moet Commissievoorzitter worden

Kwestie in kaart Volgende week kiest Europa een nieuw Europees Parlement, in november start een nieuwe Europese Commissie. In 2014 is begonnen met de zogeheten Spitzenkandidaten. De fracties in het Europarlement kozen elk een topkandidaat en zeiden: wij stemmen alleen in met een nieuwe Europese Commissie als de winnende partij de voorzitter ervan mag leveren.

Lees ook deze reconstructie van „een revolutie” (2014): Hoe een Duits een-tweetje Juncker aan de macht hielp

Kwestie in kaart, een zaterdagse rubriek in de bijlage Opinie & Debat, is een visuele weergave van verschillende argumenten rond een actuele kwestie. Zelf een ‘mattermap’ maken? Ga naar www.mattermap.nl.

Reageren

Reageren op dit artikel kan alleen met een abonnement. Heeft u al een abonnement, log dan hieronder in.