Vervangen

Havo-examen muziek per abuis even openbaar

Het havo-eindexamen muziek van vrijdag wordt vervangen. Door een menselijke fout was het oorspronkelijke examen vorige week korte tijd in te zien in een digitale toetsomgeving. Vijftien mensen maakten daar gebruik van. Omdat het College voor Toetsen en Examens (CvTE) niet weet wie het examen precies hebben ingezien, wil het met de vervanging elke twijfel over voorkennis wegnemen. Drie andere per ongeluk gepubliceerde examens worden niet vervangen, omdat deze slechts door een enkeling zijn gezien. Kunstexamens worden op de computer afgenomen, omdat scholieren gebruik moeten maken van digitale bronnen zoals geluidsfragmenten. Naast enkele reeds gemaakte examens waren op 10 mei ook vier nog te maken toetsen online gezet in het digitale systeem Facet. (NRC)