Brieven

Brieven

De overheid vindt dat er meer huurhuizen moeten worden gebouwd. De hele wereld moet op zijn kop om dat voor elkaar te krijgen. Maar is dat wel nodig? De overheid heeft jaren geleden besloten dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis moeten blijven wonen om de bejaardentehuizen overbodig te maken. Maar een deel van de ouderen vindt dat heel lang thuis blijven wonen helemaal niet leuk. Ze hebben weinig leeftijdsgenoten om zich heen en zijn steeds minder mobiel en zelfredzaam. Toch zijn ze niet welkom in de herberg van de zorg, omdat ze nog niet ziek genoeg zijn om naar een verpleeghuis te mogen gaan. Misschien kan het ook anders. Als oudere mensen in hun huis willen blijven wonen, moeten ze dat natuurlijk gewoon doen. Maar als ze dat niet willen, kunnen we dan geen soort ‘seniorenhuis 2.0’ voor hen bedenken waar ze onder leeftijdsgenoten zijn, en waar zorg geregeld wordt als ze dat nodig hebben? Op die manier komen er heel wat huizen en appartementen vrij waarin nu één of twee oudere(n) wonen, maar waar voldoende ruimte is voor een gezin. We hoeven dan misschien helemaal geen extra huizen te bouwen. De noodzakelijke zorg voor ouderen kan dan weer efficiënt georganiseerd worden.

Iedereen gelukkig.