Thuiskok

Zeebaars in zoutkorst

De zomer associeer ik met heerlijke visgerechten en zeevruchten, idealiter op een gezellig terras of aan zee genuttigd. Deze zeebaars roept dat gevoel ook bij me op. Sowieso een van mijn favoriete vissoorten. Afhankelijk van de eigrootte, heeft u voor 80 gram eiwitten tussen de twee en drie eieren nodig.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de vis goed uit, vanbinnen en vanbuiten, en droog af met keukenpapier. Strooi zout en peper in de buikholte. Doe de kruiden, knoflook en citroen in de buikholte. Doe het zeezout in een grote kom en meng daar het eiwit door. Spreid een derde van dit mengsel uit over de bodem van een ovenschaal en leg daar de vis op. Dek af met de rest van het mengsel.

Zet de schaal 20 à 30 minuten in de oven. De baktijd hangt van de dikte van de vis af. Haal de vis uit de oven en verwijder de zoutkorst voorzichtig. Het vel van de vis zal meekomen. Dien meteen op. Geef er partjes citroen en een mooie extra vergine olijfolie bij.