Ook streekvervoerders gaan staken voor beter pensioen

NS en stadsvervoerders maakten eerder bekend op 28 mei het OV plat te leggen. Nu voegen werknemers in het streekvervoer zich daarbij.

Ook werknemers van het streekvervoer aan op 29 mei staken, samen met personeel van de NS en andere stadsvervoerders.
Ook werknemers van het streekvervoer aan op 29 mei staken, samen met personeel van de NS en andere stadsvervoerders. Foto Koen van Weel/ANP

Ook werknemers in het streekvervoer doen op 28 mei mee met de OV-staking voor een beter pensioen. Behalve in de provincies Utrecht en Gelderland, zullen er in heel Nederland die dag bijna geen bussen of treinen rijden. Dat heeft vakbond FNV woensdag bekendgemaakt.

Lees ook: Nieuwe pensioenstaking vergroot druk op kabinet

De OV-werkers sluiten zich aan bij een reeds aangekondigde staking van werknemers van de NS en van stadsvervoerders in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het moet nog blijken hoeveel personeel zich zal aansluiten bij de actie.

In Utrecht doen Keolis en Qbuzz niet mee met de staking, op de Veluwe Keolis, in de Achterhoek en Rivierenland Arriva. In de omgeving van Lelystad zal Connexxion blijven rijden.

Vakbonden FNV, CNV en VCP gingen op 18 maart in de vroege ochtendspits ook al staken. Volgens de FNV deden daar 40.000 mensen aan mee. De vakbonden willen onder meer dat de AOW-leeftijd minder snel stijgt en dat mensen met zware beroepen eerder met pensioen kunnen. Ook moeten zelfstandige ondernemers verplicht worden om voor hun pensioen te sparen.

Ook roepen de vakbonden werknemers in andere sectoren zoals de bouw op om een dag later te staken, op 29 mei.