Recensie

Recensie Muziek

Kevin speelt mee in de Eredivisie-hiphop

Kevin, bekend van zijn trage flow, groeide de afgelopen jaren uit tot een van de publieksfavorieten bij het label Rotterdam Airlines. Nu is zijn tweede album Vrij uit. Het draagt die titel omdat de Rotterdammer zich vrij voelt en niemand uitleg verschuldigd is, blijkt uit het intro.

Toch geeft hij verderop toe dat hij de plaat eerder had willen uitbrengen, maar dat zijn label er nog een hit op wilde. Het lijkt erop dat daarna bijvoorbeeld ‘In De Coupe’ is ontstaan; een nummer waarop hij en Chivv heerlijk met hun flow meegolven op de melodie.

Kevin klinkt het lekkerst op koudere en knallende beats, waarin de samples naar achter worden gedrukt door zijn trage raps. Ook daarop komt hij catchy voor de dag. De raps in ‘24 uur’ en ‘Geen Beveiliging’ worden bijvoorbeeld voorzien van uiterst meezingbare refreinen en hij heeft zelfs veteraan Sticks gestrikt voor een bijdrage. Kevin blijft groeien en speelt officieel mee in de hiphop-Eredivisie.