Podcast

Hoe kunnen we depressie genezen?

Een tekort aan dopamine, een darmontsteking of een trauma uit je jeugd: naar de oorzaak van depressies wordt nog altijd gezocht. In deze aflevering van Onbehaarde Apen alles over de mogelijke connectie tussen de darmflora en depressieve gevoelens, partydrugs als mogelijk medicijn en nieuw onderzoek naar electroshocktherapie.

De diagnose depressie wordt in Nederland regelmatig gesteld: 800.000 mensen lijden aan een stemmingsstoornis. Maar over de oorzaken en behandelmethoden is het laatste woord nog niet gezegd. Kun je een depressie bijvoorbeeld aanwijzen in de hersenen? En in hoeverre is een depressie te wijten aan de omgeving of ervaringen? En, misschien het belangrijkste: hoe kom je er vanaf?

Luister ook de vorige alevering van Onbehaarde Apen over de hersenen: Hoe dichtbij is het digitale brein?.