Recensie

Recensie

De aangename schwung van Polynation

Het is dat Stijn Hosman en Hessel Stuut, samen Polynation, goeddeels instrumentale nummers maken, anders waren er waarschijnlijk nog meer exotische woorden op dit debuut beland. Nu staat de albumtitel voor ‘vuurspuwend’, songtitel ‘Muriatic’ voor bitterzoet, en titel ‘Interstice’ voor kloof. Vergeleken bij de geheimzinnige woordkeus, klinkt Igneous open en sprankelend. In lange lijnen bouwen synthesizerklanken, piano en aanzwellende beats op tot een uitgestelde climax. De manier waarop twee akkoorden elkaar venijnig afwisselen in afsluiter ‘Ode’, en een derde klank wil komen sussen, is simpel maar opzwepend.

Het debuut van Stuut en Hosman, beiden ook actief als auteur van filmmuziek, klinkt beeldend. De associaties zijn die met snelheid en euforie, niet ongebruikelijk in elektronische dance. Polynation klinkt niet vernieuwend maar heeft een aangename schwung, en een zachtaardige klank die zowel luid als zacht tot zijn recht komt.