Autoriteit Persoonsgegevens

Klacht hoofdofficier van justitie Van Nimwegen afgewezen

De klacht die de geschorste Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen indiende tegen het onderzoek naar zijn verzwegen intieme relaties binnen het OM is door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) afgewezen. In december diende Van Nimwegen de klacht in tegen de door het OM ingestelde commissie-Fokkens. Volgens hem verbiedt de Algemene Verordening Gegevensbescherming de verwerking van gegevens „met betrekking tot iemands seksueel gedrag of seksuele gerichtheid”. De AP is het daar niet mee eens. De afwijzing maakt het voor het OM eenvoudiger te besluiten tot openbaarmaking van het nu nog geheime hoofdstuk 4 van het onderzoeksrapport-Fokkens. Die commissie concludeerde vorige maand dat Van Nimwegen jarenlang heeft gelogen over affectieve relaties. (NRC)