Thuiskok

Spaghetti

Natuurlijk, ik had voor gestoofd konijnenvlees kunnen kiezen of groenten op zuur in weckpotten, want de Italiaanse keuken is zoveel meer dan alleen pasta en pizza. Maar dit recept is niet alleen smakelijk en makkelijk, maar ook heel democratisch voor iedereen, carnivoren, vegetariërs en veganisten, want het kan ook zonder kaas.

Zet een grote pan water op. Doe als het kookt zout erin. Doe de pasta erin en kook al dente. Verwarm de knoflook met de olijfolie. Laat de olie langzaam warm worden; de knoflook mag wel goudbruin worden maar mag absoluut niet aanbranden. Snijd, als je verse pepertjes gebruikt, de pepertjes in ringen. Desgewenst kun je eerst de zaden eruit halen, als je van minder pittig houdt. Doe de pepertjes bij de knoflook in de olie en laat nog een paar minuten zachtjes mee fruiten. Pas op dat ze niet aanbranden.

Giet de pasta af. Bewaar wat van het kookwater. Doe de pasta bij de olie in de pan met een beetje van het kookwater en de bladpeterselie. Schud de pan of roer tot het goed vermengd is. Geef er voor wie wil Parmezaanse kaas bij.