OM eist tweemaal 14 jaar cel voor doodschieten man bij burenruzie

Bij een uit de hand gelopen ruzie zou de hoofdverdachte zijn buurman hebben doodgeschoten. Zijn vriend moedigde hem daartoe aan.

Vrouwe Justitia.
Vrouwe Justitia. Foto Koen Suyk/ANP

Het Openbaar Ministerie heeft veertien jaar celstraf geëist tegen twee mannen uit Geleen voor het doodschieten van de 34-jarige Radjan Kalicharan na een burenruzie. Dat bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving van persbureau ANP. Volgens justitie heeft hoofdverdachte Doy S. (36) zijn onderbuurman doodgeschoten. Zijn 29-jarige vriend Robert E. zou hem daartoe hebben aangemoedigd.

Tijdens de bewuste avond ging S. langs bij zijn onderburen om te klagen over geluidsoverlast. Toen het lawaai niet afnam, zou hij een vuurwerkbom voor de woning hebben laten ontploffen. In reactie hierop stormden Kalicharan en zijn partner naar de woning van S. De vrouw van Kalicharan had twee keukenmessen vast.

Vervolgens haalde S. er drie vrienden bij, twee van hen hadden honkbalknuppels bij zich. De ruzie escaleerde dermate dat S. een vuurwapen pakte. Volgens justitie schoot hij zijn buurman in de buik en zijn buurvrouw in haar knie. De man bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens 1Limburg beroept S. zich op noodweer. Hij zou geschoten hebben uit zelfverdediging, omdat Kalicharan glas naar hem gooide en zijn vrouw messen bij zich had. Volgens de officier van justitie hadden S. en zijn vrienden echter „de intentie om te vechten”.