Geen bewijs voor conflict tussen ‘pijldoden’ Passau

Geen van de drie lichamen vertoonde „geweld- of verdedigingssporen”. Justitie gaat uit van zelfmoord of doden op verzoek.

Maandag trof de politie in Wittingen nog twee doden aan. Een van de doden zou de levenspartner van het 30-jarige slachtoffer uit Passau zijn.
Maandag trof de politie in Wittingen nog twee doden aan. Een van de doden zou de levenspartner van het 30-jarige slachtoffer uit Passau zijn. Foto Christophe Gateau/AFP

De drie Duitsers in Passau die afgelopen weekend levenloos aangetroffen werden met pijlen in hun lichaam hebben zich niet verzet tegen tegen hun dood. Volgens de politie uit Neder-Beieren is er na autopsie „geen bewijs voor een mogelijk conflict tussen de betrokkenen.” Justitie gaat uit van zelfmoord of doden op verzoek.

Geen van de drie lichamen vertoonde „geweld- of verdedigingssporen”, zegt een politiewoordvoerder dinsdag tegen Der Spiegel. In de kamer werden ook testamenten aangetroffen, schrijft de politie. Betrokkenheid van derden wordt nog steeds uitgesloten.

De lichamen van het drietal, twee vrouwen van 30 en 33 en een man van 53, werden zaterdag aangetroffen in een gastenvertrek van een pension in Passau, een stad nabij de Oostenrijkse grens. De oudere man en de 33-jarige vrouw lagen hand in hand op bed.

‘Meerdere pijlen’

Dat paar had meerdere pijlen in zich, maar werd dodelijk getroffen door een pijl in het hart. Het 30-jarige slachtoffer, met een pijl in de nek geraakt, lag dood op de vloer van de kamer die het drietal vrijdag betrok. De politie trof in de kamer kruisbogen aan.

Maandag vond de politie twee andere dode vrouwen in het appartement van de 30-jarige dode in Nedersaksen. Hoe deze twee om het leven zijn gekomen is niet bekendgemaakt, maar de politie trof daar geen pijlen of kruisbogen aan. Volgens Der Spiegel is een van de vrouwen de levenspartner van de 30-jarige vrouw die in Passau stierf.

Momenteel worden de auto van het 33-jarige slachtoffer in Passau en de daarin aangetroffen documenten onderzocht. Toxicologisch onderzoek naar de rol van drank of drugs loopt nog. Kruisbogen kunnen in Duitsland worden aangeschaft door iedereen die ouder dan achttien is.

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113.nl