Dumoulin valt in vierde etappe Giro d’Italia, verliest ruim vier minuten

Dumoulin raakte onderweg naar het plaatsje Frascati betrokken bij een valpartij. Met een bloedende knie kwam hij vier minuten na klassementsleider Roglic over de eindstreep.

Dumoulin na de wedstrijd.
Dumoulin na de wedstrijd. Foto Luk Benies/AFP

Tom Dumoulin is dinsdag in de vierde etappe van de Giro d’Italia gevallen. De Sunweb-renner viel onderweg naar het plaatsje Frascati en kwam met een bloedende knie over de finish. De Nederlander verloor meer dan vier minuten op klassementsleider Primoz Roglic.

Tegen de NOS zegt Dumoulin dinsdagavond dat uit foto’s is gebleken dat hij niets gebroken heeft. Wel zou de val veel pijn hebben gedaan en zit er momenteel een „flink ei” op zijn been. Woensdag zal de renner bepalen of hij van start gaat in de vijfde etappe van de Ronde van Italië. Dumoulin vreest dat een goede eindklassering in de Giro er niet meer in zit.

De val werd veroorzaakt door de Italiaan Salvatore Puccio van Team Ineos, het voormalige Team Sky. Hij verloor de controle over zijn fiets toen hij achterom keek. Verschillende renners vlogen over de Italiaan heen.

Tijdens de 235 kilometer lange etappe kwam Ecuadoraan Richard Carapaz als winnaar uit de bus. Caleb Ewan uit Australië werd tweede, de Italiaan Diego Ulissi kwam als derde over de finish. Dumoulin kwam 4.04 minuten na de winnaar over de streep. Hij had al een achterstand van 28 seconden op rozetruidrager Primoz Roglic.