Recensie

Recensie Film

‘A Star is Born’, maar echter

Muziekdrama De voortreffelijke Britse muziekfilm ‘Wild Rose’ volgt een jonge country-zangeres die worstelt met haar leven.

Jessie Buckley: zeer overtuigend als zangeres Rose-Lynn in ‘Wild Rose’.
Jessie Buckley: zeer overtuigend als zangeres Rose-Lynn in ‘Wild Rose’.

‘Drie akkoorden en de waarheid’ heeft de jonge en onstuimige countryzangeres Rose-Lynn (een voortreffelijke rol van opkomend talent Jessie Buckley) op haar onderarm getatoeëerd. Voordat ze een jaar naar de gevangenis moest, trad ze op in de Grand Ole Opry. Niet die in Nashville, het mekka van de countrymuziek, maar in haar woonplaats Glasgow. Eenmaal uit de gevangenis blijkt ze vervreemd te zijn van haar kinderen, die door haar moeder (Julie Walters) in haar afwezigheid zijn opgevoed. Rose-Lynn droomt ervan naar Amerika te gaan en ontdekt te worden in Nashville.

Wild Rose gaat vooral over het botsen van die droom op de dagelijkse realiteit: de zorg voor haar kinderen en haar pogingen om zichzelf weer op de rails krijgen. Daar valt mooi over te zingen, in de liedjes die Rose-Lynn uitvoert. Maar zelfdeceptie staat haar groei in de weg.

Wild Rose is een sterke Britse variant op A Star is Born, ook muzikaal gezien. Bovendien is de film veel realistischer over de slagingskans van een muzikale droom en de moeilijkheid van het combineren van een persoonlijk leven met het veeleisende artiestenbestaan.