Koninklijke Militaire Academie

Leidinggevende KMA geschorst om relaties met cadetten

Een leidinggevende op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) is in februari vorig jaar geschorst omdat hij meerdere relaties had met vrouwelijke cadetten, bevestigt het ministerie van Defensie na berichtgeving van De Telegraaf. Volgens de krant onderhield de kapitein seksuele relaties met vijf studenten. Bij het integriteitsmeldpunt van Defensie, het CIOD, kwamen de meldingen binnen. Relaties waarbij verschillen zijn in hiërarchie zijn verboden bij defensie, daarom werd er een onderzoek ingesteld. Dat werd volgens een woordvoerder in augustus afgerond. De Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Leo Beulen, neemt binnen enkele weken een besluit over de toekomst van de militair. Over zijn rang, met hoeveel studenten hij een relatie had, en hoelang, wil het ministerieniets kwijt. (NRC)