Zeven gewonden opgenomen in ziekenhuis na brand in woning Naaldwijk

De brand ontstond in een woning boven een shoarmazaak in het uitgaansgebied van de stad. Twee mensen zijn zwaargewond.

Een brandweerwagen. Foto ter illustratie.
Een brandweerwagen. Foto ter illustratie. Foto Lex van Lieshout/ANP

In het centrum van Naaldwijk heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand gewoed in een woning. Daarbij zijn zeven mensen, voornamelijk bewoners en voorbijgangers, naar het ziekenhuis gebracht, laat de gemeente Westland weten. Twee mensen zijn zwaargewond, vijf anderen hebben last van ademhalingsproblemen als gevolg van de rook.

De gewonden zijn bewoners of buren. Een van de slachtoffers die naar het ziekenhuis is gebracht, is een baby, schrijft de gemeente in het persbericht. Het kind is uit de bovenwoning gered. Behalve de slachtoffers die in het ziekenhuis zijn opgenomen, moesten op straat meerdere mensen worden behandeld voor ademhalingsproblemen. Op het moment dat de brand uitbrak was er veel uitgaanspubliek in de Molenstraat. Voorbijgangers hebben geholpen met de ontruiming van het pand.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Volgens de gemeente brak het vuur rond kwart voor vier uit in een woning boven een shoarmazaak, bij het uitgaanscentrum van de stad. Binnen een uur gaf de brandweer van de regio Haaglanden het sein brand meester; het nablussen duurde tot zondagochtend half zeven. Nog niet iedereen kan zondag direct terug naar huis, aldus de brandweer. Het gebouw is zwaar beschadigd.