Manchester City prolongeert landstitel in Premier League

Rivaal Liverpool won zondag ook, het verschil tussen de twee clubs bleef één punt.

Ilkay Gundogan maakte het vierde doelpunt.
Ilkay Gundogan maakte het vierde doelpunt. Foto Toby Melville/Reuters

In de Engelse Premier League heeft Manchester City de landstitel geprolongeerd. De ploeg van trainer Pep Guardiola won met 4-1 van Brighton & Hove Albion. Het is de zesde keer dat Manchester City landskampioen is geworden.

Rivaal Liverpool won zondag ook, met 2-0 tegen Wolverhampton Wanderers. Het verschil tussen City en Liverpool bleef daardoor één punt. De club van de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum hoopte in de afgelopen maanden vergeefs op een misstap van de titelverdediger.

City verloor echter sinds eind januari geen punt meer in de Premier League. De overwinning in Brighton betekende de veertiende competitiezege op rij voor City, dat in de kwartfinales van de Champions League nog wel pijnlijk door Tottenham Hotspur werd uitgeschakeld.

Liverpool, voor de laatste keer landskampioen in 1990, kan het seizoen nog wel met een hoofdprijs beëindigen. Op 1 juni spelen de ‘Reds’ in Madrid in de finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. (ANP)