Hamilton wint Grand Prix van Spanje, Verstappen wordt derde

Het is Verstappens tweede podiumplek dit jaar. De Fin Valtteri Bottas werd zondag tweede.

Hamilton in actie op het circuit in Montmeló.
Hamilton in actie op het circuit in Montmeló. Foto Alberto Estevez/EPA

Max Verstappen heeft zijn tweede podiumplaats dit seizoen binnen. Hij eindigde zondag als derde in de Grote Prijs van Spanje. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton won de Grand Prix. De Mercedes-coureur was ruim vier seconden sneller dan zijn teamgenoot Valtteri Bottas op het Circuit de Barcelona-Catalunya in de Spaanse plaats Montmeló.

Verstappen startte als vierde in de race, maar schoof in de eerste ronde al op naar de derde plaats. In het gedrang in de eerste bochten passeerde hij Sebastian Vettel van Ferrari. Hamilton vertrok vanaf de tweede startpositie en trok sneller op dan zijn teamgenoot Bottas vanaf poleposition. Voor de eerste bocht haalde de Brit zijn teamgenoot in.

Het is de tweede podiumplaats voor Verstappen dit seizoen. Hij sprak na de race tegenover Ziggo over een moeilijke maar goede race. Half maart werd de Red Bull-coureur derde bij de Grote Prijs van Australië. Ook toen legde hij het af tegen Bottas en Hamilton, die respectievelijk eerste en tweede werden. (ANP/NRC)

Twitter avatar Max33Verstappen Max Verstappen Happy to be on the podium 💪 After a hectic start, our race pace was good and we were competitive. Thanks @redbullracing and @HondaRacingF1, and also all fans for voting me Driver of the Day 🙌 #KeepPushing 🇪🇸 #SpanishGP https://t.co/hz52iz6Im5