Drie lijken in Duits pension aangetroffen met pijlen in lijf

De politie trof in het gastenvertrek ook twee kruisbogen aan. Autopsie moet duidelijk maken hoe het drietal exact aan hun einde is gekomen.

De politie in Duitsland denkt niet dat anderen betrokken waren bij de dood van het drietal.
De politie in Duitsland denkt niet dat anderen betrokken waren bij de dood van het drietal. Foto Jan Woitas/EPA

Een medewerker van een pension in het Duitse Passau, een stadje aan de grens met Oostenrijk, heeft zaterdagmiddag drie lijken aangetroffen in een gastenvertrek. De lichamen van twee vrouwen van 33 en 30 en een 53-jarige man hadden pijlen in zich, meldt de lokale politie zondag.

De aangetroffen pijlen horen waarschijnlijk bij twee kruisbogen, die de politie later in de kamer aantrof. De politie denkt niet dat anderen betrokken waren bij de dood van het drietal, afkomstig uit de deelstaten Rheinland-Pfalz en Niedersachsen.

Autopsie

Justitie heeft een autopsie bevolen, die in de loop van volgende week duidelijk moet maken hoe de man en de twee vrouwen exact aan hun einde zijn gekomen. Wat de achtergrond van het drietal is en hoe zij elkaar kenden is vooralsnog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak „onder hoge druk en in alle richtingen”.

De 53-jarige man was in ieder geval niet de vader van de twee vrouwen, zegt de politie tegen lokale media. Het drietal checkte vrijdag in en zou drie dagen in het pension blijven.