Ajax lijkt verzekerd van kampioenschap na ruime zege op FC Utrecht

Ajax won met 4-1 van FC Utrecht en PSV verloor van AZ. Hiermee lijkt Ajax verzekerd van de landstitel. NAC Breda degradeert.

Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-1 gescoord.
Dusan Tadic van Ajax heeft de 3-1 gescoord. Foto Olaf Kraak/ANP

Ajax heeft zondag met 4-1 gewonnen van FC Utrecht en lijkt hiermee verzekerd van de landstitel. PSV verloor zondag met 1-0 van AZ en staat hiermee op drie punten achterstand op de Amsterdammers. De club uit Eindhoven kan alleen nog kampioen worden als Ajax volgende week verliest, en PSV zelf met grote cijfers wint.

Twitter avatar AFCAjax AFC Ajax ZIYECHHHH, ZIYECHHHHH, ZIYECHHHHHHHHHHHHHHH! 🎶 #ajautr https://t.co/Esx4Zq734L

Woensdag speelt Ajax de laatste wedstrijd van dit seizoen in Doetinchem tegen De Graafschap. Drie jaar geleden verspeelde Ajax het kampioenschap door een gelijkspel. PSV speelt volgende week thuis tegen Heracles Almelo in Eindhoven. Als Ajax kampioen wordt, vindt de huldiging donderdag vanaf 16.00 uur plaats op het Museumplein in Amsterdam.

NAC wacht degradatie

NAC Breda is na twee seizoenen in de eredivisie zondag zeker van degradatie. De club uit Breda verloor in Heerenveen met 2-1. Woensdag speelt de club zijn voorlopig laatste eredivisiewedstrijd, thuis tegen PEC Zwolle.

Robin van Persie nam zondag afscheid van het professioneel voetbal maar wist zijn laatste wedstrijd niet te winnen. Feyenoord verloor in Rotterdam van ADO Den Haag met 0-2. In de blessuretijd kreeg Van Persie een publiekswissel en vormden de spelers van beide clubs een erehaag voor de aanvoerder van Feyenoord.

FC Groningen wist zondag met 3-0 te winnen van Fortuna Sittard. Hiermee staat Groningen achtste en zou op deze positie mee mogen doen met de play-offs. Het verschil met de nummer negen Willem II is éen punt. Woensdag speelt Groningen bij Emmen de laatste wedstrijd. Willem II wacht een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Verder verloor PEC Zwolle met 2-4 tegen VVV-Venlo en won Vitesse met grote cijfers van De Graafschap (6-1). Excelsior won met 5-4 van Heracles Almelo. (ANP/NRC)