Vluchtelingengezin uit huis in Enschede na uit de hand gelopen ruzie

Na afloop van het conflict moesten twee betrokkenen een huisartsenpost opzoeken, bevestigt de gemeente.

Banners opgehangen door tegenstanders van een asielzoekerscentrum in Enschede in 2015.
Banners opgehangen door tegenstanders van een asielzoekerscentrum in Enschede in 2015. Foto Eric Brinkhorst/ANP

Een Syrisch vluchtelingengezin is vertrokken uit hun huis in Enschede na een uit de hand gelopen ruzie. Dat bevestigt de gemeente na berichtgeving in het AD.

Het conflict speelde op tussen ouders van spelende kinderen, bevestigt een woordvoerder van de gemeente. Hoeveel mensen betrokken waren bij de ruzie en wat de exacte toedracht was kon de woordvoerder niet zeggen. Anonieme buurtbewoners zeggen in het AD dat vijftien tot twintig mensen het vluchtelingengezin zouden hebben belaagd. Een aantal van hen zou met stokken gewapend zijn geweest. De politie is een buurtonderzoek gestart.

Het uit vier mensen bestaande Syrische gezin heeft volgens de gemeente uit eigener beweging tijdelijk onderdak elders gevonden. De ruzie zou zich voor de woning van het gezin in het oosten van Enschede hebben voorgedaan. Na afloop van de ruzie moesten twee betrokkenen een huisartsenpost opzoeken.

Gemeente en politie hebben dagenlang geprobeerd de ruzie in de wijk buiten de media te houden, volgens de gemeente in „het belang van het onderzoek”. De zaak kwam vrijdagavond naar buiten, via de berichtgeving van het AD. De gemeente liet een summier persbericht uitgaan. Een woordvoerder van de politie wilde niet over de zaak uitweiden.