34 migranten in vrachtwagen aangetroffen in Vlaardingen

Vermoedelijk probeerden zij illegaal naar het Verenigd Koninkrijk te reizen. De Roemeense chauffeur is aangehouden op verdenking van mensenhandel.

Een logistiek bedrijf heeft zaterdagmiddag 34 migranten aangetroffen in een vrachtwagen. Op de foto is niet het betreffende bedrijf te zien.
Een logistiek bedrijf heeft zaterdagmiddag 34 migranten aangetroffen in een vrachtwagen. Op de foto is niet het betreffende bedrijf te zien. Foto Lex van Lieshout/ANP

In Vlaardingen zijn zaterdagmiddag 34 personen aangetroffen in een vrachtwagen, vermoedelijk waren zij illegaal onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt de politie. Het gaat onder andere om twee kinderen van zeven en negen jaar oud.

Lees ook: Stiekem in de laadbak naar Engeland

De Roemeense chauffeur is aangehouden op verdenking van mensenhandel en wordt verhoord. Niemand uit de groep was gewond of onwel, er was daarom ook geen ambulance nodig. Het is nog niet duidelijk of de migranten paspoorten bij zich hadden, maar de de groep komt volgens een politiewoordvoerder „vermoedelijk uit Centraal-Azië”.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Het definitieve aantal aangetroffen #inklimmers dat vandaag in een vrachtwagen in #Vlaardingen werd aangetroffen is 34. Gelukkig was niemand van hen gewond of onwel. De chauffeur was onderweg naar Engeland, wordt verhoord en zit vast. #PolitieRotterdam zet het onderzoek voort.

De vrachtwagen stond langs de Vulcaanweg op een terrein van een logistiek bedrijf dat transport door Europa regelt. De politie kreeg rond 13.15 uur een melding binnen van het bedrijf dat bij controle de groep was aangetroffen.

‘Uitzonderlijk’

Op het politiebureau wordt onderzocht hoe de migranten er aan toe zijn en wat hun achtergrond is. Vervolgens kunnen zij besluiten asiel aan te vragen, anders gaan ze in de vreemdelingenbewaring.

Een politiewoordvoerder noemt het „uitzonderlijk” dat zo’n grote groep migranten wordt aangetroffen in een vrachtwagen die onderweg is naar Engeland. De politie van Maastricht moest een maand geleden nog een zoekactie beginnen nadat dertig migranten uit een vrachtwagen waren gevlucht.