Venezuela

Rechterhand Guaidó opgepakt in Caracas, parlementslid gevlucht

De Venezolaanse inlichtingendienst heeft woensdagavond (lokale tijd) de oppositiepoliticus Edgar Zambrano opgepakt. Dat maakte oppositieleider en zelfbenoemd interim-president Juan Guaidó bekend. Zambrano is de rechterhand van Guaidó en vicevoorzitter van het parlement, waarin de oppositie de meerderheid heeft. Woensdagavond werd Zambrano’s auto omsingeld door agenten toen hij zijn partijkantoor in Caracas verliet. Hij is de eerste uit de entourage van Guaidó die is opgepakt om de mislukte couppoging tegen president Maduro vorige week. Donderdag vluchtte Richard Blanco, een parlementariër van een andere oppositiepartij, de Alianza Bravo Pueblo, naar de Argentijnse ambassade in Caracas. Blanco verloor net als tien anderen na de couppoging zijn parlementaire immuniteit. (NRC)