Python Monty had 3 ogen

Oh, dier Australische rangers vonden een python met een derde oog. Hij was in verzwakte toestand.

Monty, met een derde oog.
Monty, met een derde oog. Foto AFP/Northern Territory Parks and Wildlife

Monty de python is niet meer.

De drie maanden oude wurgslang is doodgegaan van de honger, vermoeden de Australische rangers die hem vorige week in verzwakte toestand aantroffen langs de Arnhem Highway, in de buurt van de nederzetting Humpty Doo. Pogingen om hem bij te voeren mislukten.

Monty was geen gewone python: hij had een derde oog boven op zijn kop, ontstaan door een mutatie toen hij nog een piepklein slangenembryo was. Maar dat derde oog zat hem in de weg bij het jagen: hij kon niet goed focussen op zijn prooien. „Eigenlijk is het een wonder dat hij nog zo lang geleefd heeft”, aldus een ranger.

Tijdens zijn laatste dagen vergaarde Monty nog wel roem op Facebook, en onderging hij een röntgenscan, waaruit bleek dat zijn kop niet uit twee schedels bestond, maar uit één.