In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. Let op: de selectie bevat mogelijk beelden die lezers schokkend vinden.
Een Ajax-supporter is erin geslaagd bovenop een straatlantaarn te klimmen. Hij torent ver uit boven zijn medesupporters die zich hebben verzameld bij de Johan Cruijff Arena voor aanvang van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De ploeg uit Amsterdam verloor woensdag 2-3, en strandde daardoor in de halve finale van de Champions League.
Foto Adrian Dennis / AFP
De koning van Thailand, Maha Vajiralongkorn - of koning Rama X - voert de zalving uit van zijn dochter, de prinses Sirivannavari Nariratana. Rama X werd zaterdag gekroond en heeft sindsdien de status van halfgod. Enkele dagen daarvoor werd bekend dat hij voor de kroningsceremonie, die voor het eerst in zeventig jaar werd gehouden, getrouwd was. Zijn echtgenote Suthida, nu dus koningin, zit naast hem op deze foto.
Foto AFP
Het meisje dat hier in de lens kijkt, komt uit Ta'izz, een stad in het zuidwesten van Jemen. Ze moest ervandaan vluchten met haar familie vanwege zware gevechten, en kwam terecht in de hoofdstad Sana'a. Daar zit ze nu in een van de sloppen. Deze maand wordt in Jemen de ramadan gehouden.
Foto Khaled Abdullah / Reuters
Vorig weekend escaleerde kortstondig het geweld tussen Hamas en Israël: over en weer werden honderden raketten afgevuurd. Deze foto toont een getroffen huis in Gazastad. Maandag, na deze ernstigste uitbarsting van geweld in de afgelopen vijf jaar, bereikten de partijen een bestand. Het staakt-het-vuren houdt tot nu toe stand.
Foto Mahmud Hams / AFP
Zuid-Afrikanen in Bekkersdal, een gemeente waar veel mijnwerkers wonen ten westen van Johannesburg, stonden woensdagochtend vroeg in de rij om hun stem uit te brengen in de nationale verkiezingen. De regerende partij ANC won de verkiezingen, maar die winst was beduidend lager dan in voorgaande verkiezingen.
Foto Ben Curtis AP
Rapper Cardi B arriveert bij het Met Gala, een groot galafeest in New York, om fondsen op te halen voor het Metropolitan Museum. Dit jaar was het thema van het feest, waar maandag veel artiesten en andere beroemdheden op af kwamen, 'Camp: Notes on Fashion', naar een essay van de filosoof en schrijver Susan Sontag uit 1964. Aan de sleep van B's enorme galajurk waren zo'n 30.000 veren bevestigd, schreven modebladen.
Foto Angela Weiss / AFP
Een kudde Hongaarse grijze runderen, of steppevee, wordt over een brug geleid. De dieren zijn op weg naar de weiden en steppe-achtige vlakten waar zij de zomer kunnen doorbrengen, in Nationaal Park Hortobágy in Hongarije. Daar blijven ze tot eind oktober.
Foto Zsolt Czegledi / EPA
Een video met daarin de vijfjarige Ahmad Sayed Rahman ging viral. Daarop was te zien hoe de Afghaanse jongen met een uitbundig dansje zijn blijdschap toont over zijn nieuwe beenprothese. Ahmad kreeg het kunstbeen aangemeten in een ziekenhuis van het Internationale Rode Kruis, een kliniek voor oorlogsslachtoffers in Kabul. Hij verloor zijn rechterbeen nadat dat geraakt was door een verdwaalde kogel in een kruisvuur.
Foto Wakil Kohsar / AFP
Een Braziliaanse soldaat houdt de vieringen van de Dag van de Overwinning in de gaten, in Rio de Janeiro. In Brazilië wordt ieder jaar op 8 mei de overwinning van de Geallieerden in de Tweede Wereldoorlog gevierd.
Foto Ricardo Moraes / Reuters
Leden van een Russische erewacht tijdens een ceremonie voor de aflossing van de wacht. Zij hebben een post bij de Tombe voor de Onbekende Soldaat in Moskou. Deze foto is gemaakt op donderdag 9 mei. Op die datum viert Rusland de overwinning op nazi-Duitsland.
Foto Yuri Kadobnov / AFP
Een vrouw bidt 's avonds op een terras van de Al Azhar-moskee in Jakarta, tijdens de ramadan. In Indonesië begon de vastenmaand op maandag.
Foto Adek Berry / AFP
Bouwvakkers aan het werk op een bouwplaats, bij de Panggong-brug over de rivier de Han. Die loopt door de provincie Hubei in China. De rivier gaf zijn naam aan de Han-dynastie en de Han-Chinezen, de grootste etnische groep in het land. Deze foto werd gemaakt in de stad Xiangyang.
Foto Reuters
In de gemeente Le Mesnil-Amelot hebben bewoners hun was te drogen gehangen op de binnenplaats. Le Mesnil-Amelot ligt iets ten noorden van Parijs. Deze foto werd maandag gemaakt.
Foto Christophe Archambault / AFP
De Cristaldo's wassen hun kleren bij de ingang van een opvanglocatie in de Paraguayaanse hoofdstad Asuncion. Volgens autoriteiten leven in de stad zeker 11.000 mensen die door recente overstromingen hun huizen moesten evacueren. In het hele land gaat het om 40.000 mensen, die hun toevlucht moesten zoeken in hoger gelegen gebieden na overvloedige regenval. Dat lot is ook de Cristaldo's beschoren.
Foto Jorge Saenz / AP
Dhows - traditionele Arabische zeilschepen - in de jaarlijkse Al Gaffal-race. De route voert van het eiland Sir Abu Nu'ayr in de Perzische Golf naar Dubai.
Foto Karim Sahib / AFP