Wat als volwassenen opeens verdwijnen? The Society en andere series van week 19

On demand Een overzicht van de series en films die op Netflix, Videoland en elders verschenen.

Scène uit The Society, een serie over tieners die een nieuwe samenleving moeten opzetten.
Scène uit The Society, een serie over tieners die een nieuwe samenleving moeten opzetten. Beeld Netflix

Levenslang

Joes Kloppenburg kwam in 1996 om het leven nadat hij een ruzie probeerde te sussen in de Voetboogstraat in Amsterdam. Zinloos geweld werd daarna een veelbesproken thema in Nederland. Hij schoot Yiannis Zafiris te hulp, die het incident overleefde. In deze documentaire vertellen vader Jan Kloppenburg en Zafiris over de nasleep van de traumatische gebeurtenis. Videoland, 44 minuten.

The Society

Wat als volwassenen opeens van de aardbodem verdwijnen? Dat overkomt de tieners van een rijk Amerikaanse dorpje in de nieuwe serie The Society. Ze moeten een nieuwe samenleving opzetten, maar dat zal natuurlijk geen makkelijke klus worden. De serie wordt in de markt gezet als Lord of the Flies voor een nieuwe generatie. Netflix, tien afleveringen.

Easy 3

Derde en laatste seizoen van de hippe comedyserie van Joe Swanberg over het romantische leven van een aantal inwoners van Chicago. Net als in de eerste seizoenen vertelt elke aflevering een los verhaal, maar komen sommige personages af en toe terug. Netflix, acht afleveringen.

Nieuwe Buren 4

In de Nederlandse serie Nieuwe Buren zitten meerdere acteurskoppels. Anna Drijver en Benja Bruijning zijn nieuwe gezichten in de cast. Drijver is nu ook te zien in de Vlaams-Nederlandse misdaadserie Undercover (Netflix). Videoland, tien afleveringen.