Thuiskok

Roquefortcrème

Ik kan er niets aan doen, maar als er blauwe kaas geserveerd wordt – of dat nou bij de lunch, borrel, diner of als snack is – dan kan ik het niet laten staan. Alleen bij het ontbijt zou ik er even over nadenken… en het dan alsnog nemen.

Deze crème van roquefort – uiteraard een Franse dip! – is een originele, zelfgemaakte variatie op al die smeerbare kazen die je tegenwoordig steeds talrijker kunt kopen in de supermarkt.

Rooster de walnoten lichtbruin en knapperig in een koekenpan of oven. Laat goed afkoelen en hak fijn. Verdeel de roquefort in kleine stukjes. Doe de kaas in de keukenmachine. Meng kort. Voeg de roomkaas, witte port en peper toe. Draai fijn. Mocht je geen keukenmachine hebben, prak de roquefort dan fijn met een vork. Voeg beetje bij beetje de roomkaas toe terwijl je blijft prakken en roeren. Voeg als laatste beetje bij beetje de port en peper toe. Roer nu bij beide manieren de gehakte walnoten erdoor.